Dakisolatie te Edegem bij dakrenovatie met materialen van de juiste R-waarde en lambda (λ) coëfficiënt
We plaatsen alle dakisolatie te Edegem zowel bij nieuwbouw als in kader van een dakrenovatie. Belangrijke aspecten daarbij zijn: de juiste R-waarden of dikte kiezen, gerelateerd aan de lambda (λ) waarde, dit is de coëfficiënt voor warmtegeleidbaarheid waarbij de logische regel is: hoe lager, hoe beter! We helpen met u de correcte berekening maken.
Steken van dakisolatie te Edegem doen we afzonderlijk of in combinatie met werken aan uw dak, plat dak of gevel. We werken hoofdzakelijk voor particuliere klanten in de driehoek Antwerpen, Mechelen, Herentals.
Dakisolatie: van toepassing op zowel hellende als platte daken in het juiste materiaal en volgens de normen. We hechten alle belang aan een correcte plaatsing (tot in de kleinste hoekjes en kantjes), zorgvuldige afdichting van de naden, creëren een ventilatiezone en plaatsen een dampscherm.
Zadeldaken isoleren doen we volgens het Sarking principe, dit wil zeggen met stijve platen langs de 4 zijden van tand en groef voorzien zijn, die aan de buitenzijde worden geplaatst in wildverband. Daardoor blijft de binnenkant ongeschonden. De minimale R-waarden kunnen we voor u berekenen, mede in functie van de vereisten en de subsidievoorwaarden. Dakisolatie biedt wél de opportuniteit om tegelijkertijd de zolder in te richten tot extra leef-, slaap-, bureau- of hobbyruimte mocht dit nog niet gebeurd zijn.
Voor het isoleren van platte daken gebruiken we isolatiepanelen van PIR, PUR, EPS of XPS naargelang de vereiste isolatiewaarde. Deze isolatiepanelen vragen in sommige gevallen een extra mechanische bevestiging. Opnieuw zijn isolatiewaarde en vereiste druksterkte te bepalen.
Gevelisolatie van de juiste dikte en correct geplaatst; gevelbekleding in hout, leien of sidings bij buitenmuurisolatie
Muurisolatie of gevelisolatie: niet alle panden beschikken over een spouwmuur. Een spouwmuur is een holle ruimte tussen buiten- en binnenmuur. Bij renovatiewerken kunnen we voor thermische isolatie langs de buitenkant na-isoleren en zodoende én isolatie aanbrengen én een spouw creëren door middel van latwerk én een nieuwe gevelbekleding uitwerken.
Voor bijkomende akoestische isolatiewerken zijn drukvaste rotswolplaten aangewezen die tussen de kepers worden geplaatst.
De meest voorkomende materialen voor gevelbekledingen zijn: hout (hardhout of thermisch gemodificeerd hout zoals Thermowood), leien (overwegend kunstleien) of sidings (cedral panelen), bestaande uit vezelcement, met houtstructuur of in effen versies, verkrijgbaar in talloze kleuren en goed combineerbaar met andere materialen.
De onmiskenbare voordelen van dakisolatie en muurisolatie zijn:
- Aanzienlijke besparing op de verwarmingsfactuur: in veel gevallen is de investering van thermisch isoleren al na enige jaren terugverdiend.
- Tegelijk is een onmiddellijke meerwaarde op uw onroerend goed gerealiseerd.
- Bij zomerweer blijven alle vertrekken van woning of kantoor lekker fris.
- Isolatie heeft ook akoestische effecten.
- Isolatiematerialen van goede kwaliteit zijn quasi onbrandbaar.
- Afdoend isoleren betekent tenslotte bijdragen aan een beter milieu