Isolatiewerken & gevelbekleding

Dak- & muurisolatie vakkundig geplaatst en volgens de normen

 

Afzonderlijk, of in combinatie met werken aan uw dak, plat dak of gevel, doen we alle isolatiewerken voor verbouwings- en nieuwbouwopdrachten van particuliere klanten in de driehoek Antwerpen, Mechelen, Herentals.

 

Dakisolatie: van toepassing op zowel hellende als platte daken in aangepast materiaal en volgens de normen: we hechten alle belang aan een correcte plaatsing (tot in de kleinste hoekjes en kantjes), zorgvuldige afdichting van de naden; we creëren een ventilatiezone en plaatsen een dampscherm.

Zadeldaken worden geïsoleerd volgens het Sarking principe, dit wil zeggen met stijve platen langs de 4 zijden voorzien van tand en groef, te plaatsen in wildverband en altijd langs de buitenzijde. De minimale R-waarden kunnen we voor u berekenen, mede in functie van regelgeving en subsidievoorwaarden. Dakisolatie biedt hier en daar de opportuniteit om tegelijkertijd de zolder in te richten tot extra leef-, slaap-, bureau- of hobbyruimte.                

Voor platte daken gebruiken we platen van Efyos. Deze isolatiepanelen vragen in sommige gevallen een extra mechanische bevestiging. Opnieuw zijn isolatiewaarde en vereiste druksterkte te bepalen.

 

Gevelisolatie of muurisolatie: niet alle panden beschikken over een spouwmuur (holle ruimte tussen buiten- en binnenmuur). Bij renovatiewerken kunnen we voor thermisch isoleren langs de buitenkant werken en zodoende én isolatie aanbrengen, én een spouw creëren door middel van latwerk én een nieuwe gevelbekleding uitwerken.

Voor bijkomende akoestische isolatiewerken zijn drukvaste rotswolplaten aangewezen die doorgaans tussen de kepers worden geplaatst.

De meest voorkomende materialen voor gevelbekledingen zijn: hout (hardhout of thermisch gemodificeerd hout), leien (overwegend kunstleien) of sidings (cedral panelen), bestaande uit vezelcement, met houtstructuur of in effen versies, verkrijgbaar in talloze kleuren en goed combineerbaar met andere materialen.

 

De onmiskenbare voordelen van dak- & muurisolatie zijn:

  • Substantiële besparing op de verwarmingsfactuur: in veel gevallen is de investering van thermisch isoleren al na enige jaren terugverdiend.
  • Tegelijk is een een onmiddellijke meerwaarde op uw onroerend goed gerealiseerd.
  • Bij zomerweer blijven alle vertrekken van woning of kantoor lekker fris.
  • Isolatie heeft ook akoestische effecten en werkt dus ook geluidswerend.
  • Isolatiematerialen van uitstekende kwaliteit zijn quasi onbrandbaar.
  • Afdoend isoleren betekent tenslotte bijdragen aan een beter milieu.
Contacteer ons nu

Een aantal van onze realisaties

Onze troeven

Efficiënte organisatie

Werf per werf worden systematisch afgewerkt met de ganse equipe van 7 man, zo kunnen we snel te werk gaan en beperken we voor u & de buren de overlast
EPDM - Roofing

Ervaren personeel

Wij kunnen elke dag opnieuw rekenen op medewerkers die één voor één ervaren zijn en zorgvuldig werk leveren

Uitmuntend materiaal

De materialen die we voor elke klant gebruiken zijn van de gekende merken en waar we geen enkele klacht over ontvangen hebben. Doordat we daartoe uitgerust zijn, nemen we ook grote opdrachten aan
Dakwerken

Actief in eigen streek

We werken uitsluitend in eigen streek (driehoek Antwerpen – Mechelen – Herentals). Dit is kostenbesparend en zorgt voor een vlekkeloze service en na-service

Wat onze klanten vertellen over EdB Dakwerken